torstai 4. elokuuta 2011

Kentaurien kotielämä


Sitä minä vaan tässä mietin, että käyttävätköhän kentaurit kenkiä? Siis hevosenkenkiä? Ja millaisissa asuinolosuhteissa mahtavat elää? Parkettilattia ei varmaankaan ole käytännöllinen, ainakaan jos on ne kengät jalassa ja jos asuvat pohjoisilla leveysasteilla ja talvella pitäisi ehkä käyttää vielä hokkejakin. Kylpyhuonetilat ja makuukamariasiat kiinnostavat myös, lähinnä mahdollisen vesiklosetin muotoilu ja sänkyjen tukirakenteet.

Jos heitä tosiaan asuu kylmemmillä alueilla, minkälaisia vaatteita/loimia he käyttävät suojautuakseen räntäsateelta? Pelkkä takki ja huopa ei vaikuta hyvältä yhdistelmältä. Toivottavasti heillä on hyviä räätäleitä.

Miten aikaisin niiden varsat/lapset oppivat kävelemään? Kaatuilevatko horjuvin koivin? Pehmeitä mattoja tai pahnoja on oltava riittävästi. Teini-ikäisinä ne kuitenkin mököttävät.

Ja tietysti se ravintoasia: onko heillä hevosten vai ihmisten ruoansulatuselimistö? Lienevätkö kasvissyöjiä? Jotenkin pihviä popsiva kentauri tuntuu oudolta ajatukselta. Pizzaa? Porkkanaraastetta? Kaurapuuroa? Todennäköisesti he kasvattavat omissa puutarhoissaan itselleen parhaiten soveltuvia viljelykasveja. Viehättävää, siellä se kuokkii pientä perunamaataan.